Filtry

Kategorie

Kategorie

Producenci

Producenci

Dostępność

Dostępność

Ilość towarów na liście

Ilość towarów

Co nas wyróżnia ?

Co mówią o nas zadowoleni klienci:

Producenci:

Oliwki

Znaleziono 36 towarów.

Lista 41-60 z 36 towarów
Aktywne filtry

Właściwości prozdrowotne oliwek

Oliwki są idealne jako przekąska lub składnik wielu potraw kuchni śródziemnomorskiej. Warto je spożywać nie tylko ze względu na walory smakowe, ale także zdrowotne, gdyż są źródłem wielu minerałów i mikroelementów. Są bogate w polifenole wykazujące właściwości przeciwutleniające. Zawierają błonnik (usprawniający pracę jelit) potas, magnez i wapń oraz witaminy A i E.


Jakość oferowanych oliwek

Wysoką jakość swoich produktów Maestros Aceituneros zachowuje dzięki znajomość drzewa oliwnego, selekcji owoców, doborowi przypraw a także pełnej kontroli nad całym procesem produkcji od zbioru do pakowania. Firma spełnia surowe standardy produkcji żywności takie jak IFS (International Food Standard) oraz ISO 9001.


Oliwki

Oliwki są idealne jako przekąska, do białego i czerwonego wina lub składnik wielu potraw kuchni środziemnomorskiej. Warto je spożywać nie tylko ze względu na walory smakowe, ale także zdrowotne, gdyż są źródłem wielu minerałów i mikroelementów. Są bogate w polifenole wykazujące właściwości przeciwutleniające.

Wszyscy wiedzą, że oliwki od dawna są częścią hiszpańskich stołów i są częścią diety śródziemnomorskiej ze względu na swoje właściwości i tak charakterystyczny smak. Chcąc dowiedzieć się więcej o tym owocu, tak ściśle związanym z naszą gastronomią, przedstawimy szereg zalet i właściwości, jakie posiada:

– Są bardzo zdrowym źródłem żelaza i sodu.

– Zapobiegają chorobom serca dzięki zawartym w nich tłuszczom nienasyconym, które pomagają regulować poziom cholesterolu.

– Źródło witamin A i C, które pomagają wzmocnić naszą obronę.

– Zawierają olejki eteryczne omega-3 i omega-6, które wspomagają nasz organizm.

– Obecnie istnieje duża różnorodność oliwek nadziewanych, z ponad 90 rodzajami nadzień.

– Skórka oliwki pomaga leczyć oparzenia, nakładając ją na nie jako krem.

– Oliwki są bogate w błonnik, który pomaga regulować nasz układ jelitowy.

– Oliwki pochodzą z Azji Mniejszej i zaczęły rozprzestrzeniać się w całym basenie Morza Śródziemnego 6000 lat temu.

– Istnieją wzmianki, które zapewniają, że oliwki były spożywane już w I wieku naszej ery.

– Oliwa otrzymywana z oliwek łączy kultury i narody od czasów starożytnych ze względu na swoją wysoką wartość.